Lillan sover

Varje dag när Alice har somnat efter lunch då är det MAMATIME :) Det är min lilla stund att njuta av att vara själv en stund. Jag brukar vanligtvis kolla på BB och PH. Hon brukar sova ca 1,5 h. Hon sover enbart en gång om dagen så vi låter henne sova tills hon vaknar. Det är så skönt med rutiner, hon vet sina rutiner och vi vet dem.
 
Vid kvällsläggningen i ca två veckor har hon gråtit hysteriskt när hon är klar med flaskan och jag går ut från rummet. Jag har pratat med BVC om vad det kan vara, de säger att hon är rädd att bli lämnad och att vi ska gå in till henne så fort hon gråter. MEN det funkar inte här hemma eftersom hon börjar gråta innan vi ens lämnat rummet. Vi har låtit henne gråta och kört på fem minuters metoden. Den innebär att hon får gråta ca 5 min sedan går man in och lägger ner henne, lugnar henne, säger god natt och går ut. I nästan två veckor har vi hållit på i ca en timme innan hon somnat. De två eller tre sista dagarna har hon endast gråtit fem minuter eller inget alls. Det är omöjligt att veta varför hon gråter, det brukar sluta med att hon behöver bajsa, men annars vet vi inte vad som är problemet. För oss har det funkat att lämna henne i fem minuter åt gången och när det blir tyst går vi inte upp. Vad som funkar för andra måste man själv ta reda på. Om jag ska tro något så kanske hon börjar bli trygg igen eftersom vi gör samma sak varje kväll, det blir en rutin. Ingenting förändras. Jag hoppas att detta fortsätter mot det bättre, för hon har varit jätteduktig att somna hela hösten eller ända sedan hon var 9 månader, i eget rum, egen säng, sover hela natten, somnar runt sju och vaknar runt åtta. Det svåraste med att vara förälder är att inte veta vad som är fel när de gråter. Det är så man frågar sina vänner "vad är fel?" "Vad ska jag göra?" Jag frågar gärna om tips och jag har fått många bra och användbara tips. Som t ex. att ha en liten nattlampa, den är tänd tills hon somnat ordentligt då släcks den.
 
Nu har ni fått en liten update om läget. Jag har länge känt att jag vill börja blogga för ibland brinner det i mina fingrar. Jag vill skriva av mig ibland, så vissa inlägg kommer jag ifrågasätta och klaga medan andra inlägg blir mer om vår vardag. Hoppas några vill stanna kvar och läsa, ska försöka blogga mycket :) Kommentera gärna med tips, eller vad ni tycker om mina inlägg eller bara för att säga hej! :)
 
Vår älskade ängel som vi älskar mest på denna jord.
 
 
 
Susanna Maria J
2014-12-05 @ 12:22:33
URL: http://oslofru.com/

Så fint, hoppas ni får en underbar helg :)

Svar: Tack snälla du, hoppas din helg också blir bra.
Larissa Oikari
Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Larissa+Jonas= Alice

Sambo/fästmö till Jonas och mamma till världens vackraste tjej, Alice, född 2013

RSS 2.0