♥ Rutiner ♥

Jag verkligen älskar rutiner i vår vardag. Jag tänkte berätta om Alice rutiner. Hon brukar vakna runt 07.00 (på helgen kan det bli till 8.00) På vardagarna väcker vi henne 07.15. Vi äter frukost i lugn och ro, klär på henne och sedan hinner man med lite lek innan det är dags att åka till förskolan 8.30. När hon sedan kommer hem 13.30 får hon mellan mål (14.00) därefter leker hon på rummet eller nere fram tills middagen kl. 17.00. Hon badar varje kväll med Jonas runt kl. 18.00 och därefter är det insmörjning, ny blöja och pyjamas. Sedan får hon en lugn stnd när hon sitter framför Disney junoir sista stunden innan sovning. Runt 18.40 går vi upp (jag lägger alltid Alice) jag lägger henne i sängen, snutte och tutte är med. Jag har en nattlampa tänd som ligger nere vid fötterna.
 
Hon får en flaska ersättning varje kväll (började dricka välling, men slutade/vägrade). När flaskan är tom säger jag att hon ska sova, pussar henne godnatt och säger att mamma och pappa älskar dig, sov gott, ses imorgon. Jag släcker lampan, stänger dörren och går ner. Nästan varje kväll ligger hon vaken en stund och pratar, ibland måste man gå in och lägga till henne och då brukar hon somna.
 
På helgen leker vi på fm och sedan kl. 11.00 äter hon lunch, får en liten flaska med ersättning innan sovningen. Hon sover alltid lunch i sin vagn som vi drar in i tvättstugan där det är mörkt och tyst. Hon sover på samma sätt på förskolan. Det är sättet som fungerar för Alice (har provat många olika, men detta är det bästa). Hon sover lite olika men mellan 1-2 timmar.
 
Jag tycker det är jätteskönt med rutiner och dessa började vi med ganska tidigt. Hon fick flytta in på eget rum när hon var nio månader och har alltid sovit i egen säng. Vi anpassar oss efter hennes rutiner och håller väldigt hårt på dem, vilket fungerar jättebra för oss. Hon slutade med nattmaten vid nio månader, det slutade av sig själv när hon fick eget rum + att hon började sova hela nätter, vilket är helt underbart. Jag tror att det är för att ingen är och stör henne under natten som det lätt blev när hon sov i samma rum som mig.
 

Vår älskade Alice

Idag blir Alice 1 år och 4 månader. Hon är så duktig på mycket och lär sig saker hela tiden. Hon kan klättra upp i soffan, köra en bil på golvet , springa, säga "e där" som betyder "vad är det? " mua som en ko (på hennes eget sätt), säga "kak kak" som betyder anka. Detta är det senaste hon har lärt sig. Hon har också lärt sig att dansa, snurra och stå på huvudet med benen i golvet. Hennes nya grej är att knacka, eller som hon säger "ka" och hon säger "gåå" vet inte riktigt än vad hon menar eller om det bara är roligt att säga. Hon ser väldigt söt ut när hon formar å med min mun, med ett helt korrekt ljud. 

Svenska som andraspråk

Nu sover snart Alice och då är det dags för mig att ta itu med studierna. I tisdags hade jag grymt bra flyt och jag gjorde färdigt ena kursens alla uppgifter inför seminariet på måndag. Nu måste jag göra de andra uppgifterna som handlar om grammatikkursen (den svåra).
 
För alla er som kanske inte vet det, så har jag börjat arbeta på Komvux, SFI samtidigt som jag utbildar mig till SFI-lärare. Jag läser fyra delkurser under våren i Svenska som andraspråk. Just nu läser jag två delkurser som heter Flerspråkighet och andraspråksutveckling och Svenska språkets struktur i ett andraspråksperspektiv.Jag ska nu börja studera för ikväll, men först måste jag nog gå upp och lägga till Alice som ligger och typ sjunger/pratar i sängen.

Larissa+Jonas= Alice

Sambo/fästmö till Jonas och mamma till världens vackraste tjej, Alice, född 2013

RSS 2.0