Söndag

Idag sov vi fram till klockan 12, vilket var skönt och överraskande. Sedan har vi kollat på lite tv och varit på ICA. Någon plogbil har inte syns till idag, men det är förståligt eftersom det är söndag och våran parkering är antagligen inte prio 1. Jonas har åkt till en kompis för att kolla på fotboll och jag gick ut och skottade på parkeringen och grusade även hela våran plats och backen upp till parkeringen. Det är inte den trevligaste backen eftersom den är kort och väldigt brant så när den inte har blivit skottad är den väldigt svår att ta sig upp för. Men förhoppningsvis har vi en fyrhjulsdriven bil nästa vinter, så då borde det gå lättare att ta sig upp. Men det jag inte förstår är varför det är så viktigt att skotta vägen ner till porten (återvändsgränd) men det läggs ingen prioritering på någon av våra parkeringar. Det är ju faktiskt lättare för oss att ta sig fram med våra ben än vad det är för bilen att köra i snön.


Idag tänkte jag göra hamburgare med friterade stripes tilll middag, kanske fritera några chilli chessare också, mums.


Imorgon är det en ny skolveckan vilket jag självklart ser fram emot, jag håller just nu på att gå igenom vad olika klädesplagg heter på svenska, genom memory, bilder och samtal med barnen.

Vad rör sig i hans hjärna?!

När jag kom hem satte jag mig ner för att äta lite hämtmat från donken. Jag sitter i lugn och ro och äter medan jag tittar på tvn, Rambo ligger i soffan för han ville också smaka. Helt plötsligt, från ingenstans kör han klorna i soffan och flyger nästan över bordet och nästan över mig och ner på golvet. Eftersom jag blev enormt rädd och ganska arg över vad han gjort, sprang jag efter honom och kastade ut honom på balkongen där han fick sitta. Sedan ringer jag till Jonas och börjar typ gråta av rädsla.

Det finns en orsak till att jag blev så rädd när han gjorde sitt utfall och det är för vi hade en incident maj 2010. Vi låg och sov, Rambo låg i sängen tillsammans med oss och halv fem vaknar jag av att han flyger upp, blir rädd och tänker hoppa ner från sängen (då sitter han bredvid mitt huvud). Precis när han hoppar ner från sängen river hans klor upp min överläpp och hela insidan av min mun. Jag gallskriker, Jonas vaknar förstår ingenting och jag känner blodsmak i munnen. Först trodde jag att läppen var kluven i två, vilket inte fallet var. Jag fick bedövningssalva från vårdcentralen och har numera ett ärr på min lilla överläpp.

Ibland funderar jag på om det är något fel på den katten

Första veckan avklarad

Det känns skönt att börja arbeta igen, mycket roligt. Det var roligt att träffa arbetskamraterna och barnen. Första veckan har gått bra och det är skönt att det är lite helg. Idag har jag inte gjort speciellt mycket, enbart tagit det lugnt och varit ensam hemma eftersom Jonas jobbar helg. Vi jobbar och står i båda två, jag tycker vi är jätteduktiga och det är roligt att allt flyter på bra nu med arbete för oss båda. Men båda tycker det är roligt att jobba och trivs, vilket är jättebra. Jag vill inte ens tänka tillbaka på den tiden då vi slet och slet för att ha ett jobb och stundtals även var arbetslös, det är verkligen ingen framtid. Man sitter hemma och är "ledig" men man kan inte njuta av sin ledighet eftersom den inte ger några pengar. Tack och lov för att få arbeta!

Larissa+Jonas= Alice

Sambo/fästmö till Jonas och mamma till världens vackraste tjej, Alice, född 2013

RSS 2.0